Москва: Повећавањем војног присуства НАТО гура украјинску власт ка новим провокацијама

04-04-2019 02:27:07 | | Севастопољ, фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok. |


Повећавајући своје војно присуство у црноморском региону, НАТО гура украјинску власт ка новим провокацијама, саопштило је Министарство споољних послова Русије у коментару поводом 70. годишњице овог војног савеза.

"Након милитаризације североисточне Европе, која је претходно била мирна у војним односима, НАТО је одлучио да повећа своје војно присуство на црноморском крилу. Интензивирају се све компоненте - ваздух, копно и море, то јест, гурајући Кијев ка новим провокацијама", наводи се у коментару.

Раније је стални представник САД-а у НАТО-у Кеј Бејли Хачинсон изјавила је да НАТО намерава да усвоји пакет одлука о Црном мору током министарских разговора НАТО-а у Вашингтону 3. и 4. априла.

"У том циљу, планира се интензивирање извиђања, укључујући и ваздушно, као и повећање броја НАТО бродова у Црном мору.",
додалаје она.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је рекао да је став Русије по питању пловидбе бродова у Керчском мореузу "
свима одавно јасан".

Подсетимо, у новембру прошле године украјински бродови су ушли у територијалне воде Русије, при чему су правили опасне маневре, не реагујући на упозорења руских безбедносних снага. Бродови су потом заустављени и заплењени, а посаде ухапшене.

Моменат удара руског у украјински војни брод у Керчском мореузу



Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут