Москва: Вашингтон и Брисел чине све да свет не сазна за стварну ситуацију на Криму

25-03-2019 08:36:12 | | фото: © МИД РФ/ vostok.rs |


Запад чини све да свет не сазна за стварно стање ствари на Криму, јер се боји признавања полуострва као руске територије, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.


„Зато Вашингтон и Брисел чине све да свет не сазна за стварну ситуацију на Криму - иначе ће се признање догодити аутоматски, као што следи из логике (америчког) државног секретара. Сви смо схватили и прилагодили стратегију информативног рада. Хвала, господине Помпео“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

„Али сећање на америчке ’снаге добра у региону‘ и ’племенитост Вашингтона‘ чува стотине хиљада гробова и масовних гробница у Ираку, Либији, Сирији и другим земљама региона“, истакла је она.

Раније је амерички државни секретар Мајкл Помпео изјавио да се ситуација са признавањем Крима као дела територије Русије разликује од признавања израелског суверенитета над Голанском висоравни. Према његовим речима, намере америчког председника Доналда Трампа да призна Голанску висораван за део израелске територије „у потпуности одговара реалној ситуацији на терену“. Он је додао да је Вашингтон „заинтересован за одржавање стабилности“ на Блиском истоку, а Американци представљају „снаге добра у региону“ са „племенитим намерама“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут