Додик у тродневној посјети Кини

18-12-2015 10:56:27 | | / mojenovosti.com |

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, у наредна три дана боравиће у Пекингу гдје ће учествовати у раду инвестиционе конференције

Додик је рекао да га је интерес потенцијалних кинеских инвеститора опредијелио да отпутује у Кину. "Током посјете охрабрићу инвеститоре да се укључе у подршку пројектима у Републици Србској", нагласио је Додик.

Предсједник Додик,у оквиру посјете Санкт Петербургу, састао се с привредницима и руководством предузећа за производњу турбина и опреме за хидроелектране и термоелектране.

Договорено је да до краја јануара стручњаци руске компаније дођу у Републику Срспку и процијене какаве би реконструкције требало учинити на опреми термоелектарна "Гацко" и "Угљевик", како би се постигла боља и сигурнија производња електричне енергије. Предсједник Српске састао се и с руским банкарима и разговарао о потенцијаним инвестицијама у Републику Срспку.


Предсједник Додик договорио је на Четвртом међународном културном форуму у Санкт Петербургу посјету представника словенских земаља Бањалуци у јуну наредне године. Додик је у оквиру форума присуствовао Трећем међународном конгресу "Санкт-Петербург и словенски свијет" под покровитељством губернатора Санкт Петербурга Георгија Полтавченка, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.