Нова србска демократија: Покољења дјела суде, никакви монтирани политички процеси навођени од појединих великих сила не могу поништити херој

20-03-2019 08:20:11 | | фото: © Reuters/ vostok.rs |

"Из те борбе, из крви својих најбољих синова, родила се Република Србска. Тиме је др Радован Караџић испунио свој циљ и дуг према србском народу, и ту чињеницу не могу поништити нити умањити намјештаљке антисрбског Хашког суда"


"Нова србска демократија сматра да је данашња пресуда др Радовану Караџићу наставак терора над Србима, који се у Хашком суду одвија од његовог формирања, чиме је ова антисрбска институција још једном показала да нема везе са правом и правдом. Јасно је да оваква брутална осуда за оснивача Републике Српске није само суђење њему већ и покушај суђења Републици Србској - највећој тековини нашег народа после 1918. године. Ми немамо дилеме да ће ова пресуда бити коришћена доминантно у том правцу, као што су ослобађајуће пресуде доказаним злочинцима - Анту Готовини, Насеру Орићу, Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају, Кадрију Весељију биле вјетар у леђа државним творевинама и лажним државама на простору бивше СФРЈ у чијим оснивањима су учествовали", кажу у Новој.

Они додају да је лако доказати да је Хашки суд антисрбска творевина. Довољно је сабрати године затвора на које су осуђени србски државници, политичари, официри и војници, и упоредити са пресудама Бошњацима, Хрватима и Албанцима. То је примјер о каквом се ругању правди ради.

"У том контексту посматрамо и ову пресуду првом предсједнику Републике Српске др Радовану Караџићу. Међутим, никакве пресуде и монтирани политички процеси навођени од појединих великих сила не могу поништити херојску борбу србског народа од 1992-1995. године. Покољења дјела суде, а др Радован Караџић је командовао одбраном србског народа у борби против оних који су мучки ударали и 1914. и 1941. године и спријечио да се понови геноцид над нашим народом. Из те борбе, из крви својих најбољих синова, родила се Република Србска. Тиме је др Радован Караџић испунио свој циљ и дуг према србском народу, и ту чињеницу не могу поништити нити умањити намјештаљке антисрбског Хашког суда", додаје се у саопштењу.

IN4S