Кошаркаш Коста Перовић завршио каријеру

16-12-2015 10:53:32 | | / mojenovosti.com |

Кошаркаш Партизана Коста Перовић одлучио је да заврши професионалну каријеру. Он се у септембру вратио у црно-бијели табор, али је ипак одлучио да у 31. години прекине да се активно бави кошарком.

Коста Перовић се у Партизан вратио након операције кољена и дуге паузе, међутим није успио да се врати у форму и одлучио се на овај потез и заврши професионалну каријеру.

Његова игра на терену није ни подсјећала на ону из најбољих дана, доста се мучио, мало времена је проводио у игри, једноставно није имао више снаге. Одлучио је да прекине мучење и оконча каријеру.

Перовић, који је каријери почео у Беопетролу прије 15 година, имао је уговор са црно-бијелима до краја сезоне, уз џентлмеснки договор да се пред Нову годину направи пресјек стања и одлучи да ли ће остати до љета.

Центар Партизана није наступао на посљедњем мечу против Металца у недјељу, а потом се није појавио ни на вечерашњем тренингу Партизана, након чега је и незванично потврђено да је одлучио да се повуче.

Он је ове сезоне одиграо 12 мечева у АБА лиги и просјечно је биљежио 3,1 поен и 2,1 скок по утакмици.

Коста Перовић, који ће у фебруару напунити 31. годину, у каријери је осим Беопетрола и у два наврата за Партизан наступао још и за шпанске клубове Памесу, Барселону, Уникаху и руски Јенисеј, док је годину дана провео у НБА лиги, у екипи Голден Стејта, за који је одиграо само седам мечева.

Перовић је са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Европском првенству 2009. у Пољској.