Путин: Ако затреба урадићемо и немогуће - неутрализовати претњу против Русије

28-02-2019 10:51:52 | | Путин током уручења ордена Хероја Русије официру ГРУ-а Влади |


Власти настављају да јачају и развијају војску и флоту искључиво у одбрамбене сврхе, и усмерене су на безусловно осигурање безбедности Русије и заштиту њеног суверенитета и националних интереса, изјавио је председник Русије Владимир Путин на свечаном пријему у част Дана снага за специјалне операције.



„Наставићемо рад на јачању и развоју војске и флоте. Већ сам говорио да наши кораци у овој сфери имају искључиво одбрамбени карактер и да су усмерени на осигуравање безбедности Русије, заштиту њеног суверенитета и националних интереса“, рекао је Путин.

Председник је нагласио да ће током војних вежби свих родова војске бити потребно искуство припадника Снага за специјалне операције.


„Међутим, сигуран сам да ћемо стално подизати ниво, побољшавати вештине, вежбати тактику специјалних операција на земљи, у ваздуху и на мору, успешно освајати најновију јединствену технику коју производи наша индустрија, руски конструкторски бирои“, рекао је председник.

„Ако затреба, реализоваћемо сваки задатак, најодговорнији налог, урадити и немогуће - неутрализовати претњу против Русије, одакле год да долази“, додао је он.