Русија прави микродрон за борбени систем „Ратник 3“

17-02-2019 10:11:12 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Русија прави микродрон који ће бити саставни део опреме борбено-тактичког система „Ратник 3“, саопштено је за РИА Новости у прес-служби „Ростеха“.

„То је савремени паметни систем за ваздушно извиђање на бази суперлаке беспилотне летелице. Коришћењем јединствене технологије позиционирања и управљања она ће омогућити јединицама да врше извиђања чак и приликом употребе против њих средстава за радиолокациону борбу“, саопштио је директор „Ростеха“ Сергеј Абрамов.

На пројекту ради „Централни научно-истраживачки институт за прецизну машинску изградњу“, који је део „Ростеха“.

Нечујни мали дрон ће омогућити да се са безбедне удаљености прате објекти, положај и маневрисање противника, навели су у прес-служби. Беспилотни систем ће омогућити да се проналазе циљеви, патролира у тој зони и надлеће наведена тачка.

Маса комплекса са навигационом апаратуром и видео-системом неће бити већа од 1,5 килограма, док ће радна температура омогућити да се користи у свим климатски условима.
Јединице опремљене борбеном опремом „Ратник 3“ имаће независност, аутономност и самоодрживост приликом обављања различитих борбених задатака у различитим условима, а такође ће бити у стању и да се интегришу у састав артиљеријско-ракетне извиднице.