У Сарајеву ухапшено пет лица због пореских утаја

30-11-2015 12:42:03 | | / mojenovosti.com |

На подручју Сарајева јутрос је ухапшено пет лица, осумњичених за организовани криминал, пореску утају, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, подношење лажне пореске пријаве и прање новца, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.

У оквиру оперативне акције "Ребус", ухапшена су лица чији су иницијали А.М. /44/, А.Ћ. /43/, Е.Ш. /30/, А.Б. /31/ и А.М. /46/, која су осумњичена да су незаконитим активностима буџету Федерације БиХ причинили вишемилионску штету.

У току су претреси стамбених и пословних објеката на 14 локација, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ухапшена лица су осумњичена да су починила кривична дјела, обављајући различите дужности и послове у привредним друштвима "Мрква груп Сарајево" и "Мрква Сарајево".

Приликом рада на овом предмету, полицијски службеници Сипе остварили су блиску сарадњу са службеницима Пореске управе Федерације БиХ.

Данашње активности спроведене су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево, а по наредбама сарајевског кантоналног суда и тужилаштва и резултат су вишемјесечне истраге.

Ова лица биће приведена у службене просторије Сипе ради криминалистичке обраде, након које ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, бити предата на даље поступање Тужилаштву Кантона Сарајево.