Захарова: Епицентар масовне наручене кампање против руских медија у Бриселу

05-02-2019 12:19:28 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Епицентар „масовне наручене кампање“ против руских медија налази се у Бриселу, изјавила портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу за РТ.

„Видимо масовну кампању против руских медија. Ово је права наручена, добро изрежирана кампања. Ми знамо где се налази епицентар и одакле се диригује читавим процесом. То је, наравно, Брисел, али и наши прекоокеански партнери. Структуре блиске НАТО-у развиле су читаву стратегију за угњетавање руских новинара у руским медијима“, приметила је портпаролка.

Према њеним речима, то се ради свеобухватно у оним земљама где постоји емитовање руских медија на језицима дотичних земаља.

„Пре свега се блокирају ови медији и управо тим новинарима не допуштају да раде. Све се то ради под измишљеним, лажним изговором. Нема никаквих чињеница које би се могле пружити за руске новинаре, руске медије и руске листове у својству некакве ’оптужујуће базе‘“, нагласила је она.

Средином јануара 2019. године, Немачки савез новинара позвао је немачке надзорне органе да не издају дозволу за емитовање телевизији „РТ Дојч“.

Захарова је раније истакла „интензивирање велике кампање у немачкој штампи за дискредитовање“ руских медија, конкретно „РТ Дојч“ и Спутњика.