Драган Маринковић Маца одржао стендап комедију у Бијељини

27-11-2015 02:54:05 | | / mojenovosti.com |

Бијељина - У бијељинском Центру за културу "Семберија" одржана је стендап комедија Драгана Маринковића Маце под називом "Мацаглу", а у служби хуманости.

Ријеч је о личној помоћи овог популарног глумца Удружењу "Другачији свијет", које помаже лицима са аутизмом. Маца је истакао да му је велико задовољство што је дио те акције и што је на неки начин овом представом дао свој мали допринос.

Популарни глумац већ годинама својим изузетним смислом за хумор насмијава публику кроз бројне позоришне и телевизијске улоге, а љубитељи смијеха и добрих вибрација синоћ су уживали у комедији.

- У времену када живимо брзо и много радимо, људи су жељни шале и смијеха, па се тако ова стендап комедија показала као и те како добра антистрес терапија. Човјек је велики онолико колико даје, а бити хуман и великодушан, бити топао и осјећајан су карактеристике људи које се данас изузетно цијене - каже Маринковић.

Маринковић истиче да нас у данашњим (не)временима одржава само непрекидно зезање.

- Захваљујући смијеху успијевамо да опстанемо упркос свему што нам приређује живот на Балкану. Без њега, тог балканског проклетства, опет не можемо - истиче Маринковић.

Представа "Мацаглу" представља стендап комедију, у којој је, како сам глумац каже, доста елемената импровизације.

- Импровизација је највиши степен глуме, гдје морате бити апсолутни господар сцене и простора. Не бих да се поредим са њим, али напоменуо бих да је то својевремено радио покојни Зоран Радмиловић - рекао је Маринковић.

Говорећи о свом животу и раду, Маринковић истиче да му је као дјечаку била жеља да постане љекар, али да га је живот одвео у другом смјеру. Истакао је и да је његова мајка имала значајну улогу у његовом профилисању. Духовност је, каже, наслиједио од ње.

Динчић

Исто вече у семберском Центру за културу наступио је и стендап комичар Срђан Динчић са програмом "Ђаво из јагоде". Динчић, који је широј јавности познат као један од сценариста емисије "Вече са Иваном Ивановићем", учесник емисије "Четири и по мушкарца", рекао је да је одушевљен великим одзивом публике у Бијељини.