Србски голф тим освојио прво мјесто на турниру у Јужној Африци

25-11-2015 11:02:58 | | / mojenovosti.com |

Србски голф тим остварио је велики успех освајањем првог места на међународном Дајнерс про-ам турниру који је одржан у јужноафричком Дурбану.

То је било 24. издање турнира који спада у најцењенија такмичења најбољих светских аматера и који је Србија први пут освојила у свом дебитантском наступу, 2011. године.

Србију су представљали победници Дајнерс турнира у Београду Лина Дедијер, Александар Стојиљковић и Предраг Филиповић, а пошто је сваки тим био појачан по једним професионалним голфером, са србским представницима је наступао Енглез из Дурбана Џејсон Бирд.
Турнир је игран у две рунде, прва је одиграна на теренима у Умхлалију, док се финале играло на Зимбалију. Учествовало је укупно 16 екипа, а поред Србије су ту била и по два тима из Јужне Африке и Словеније и представници Колумбије, Нигерије, Анголе, Аустрије, Еквадора, Хрватске, Пољске, Индије, Мозамбика, САД и Немачке.
Лина Дедијер је истакла сјајну сарадњу у србском тиму. “Ово је било велико животно искуство за мене. Били смо фантастични као тим, одлично смо се допуњавали, бодрили и навијали. Веома смо поносни што смо остварили победу”, рекла је Дедијер.
Предраг Филиповић је имао само речи хвале за своје саиграче.
“У оба дана смо имали сјајне резултате. Првог дана изванредно је играла Лина Дедијер, а другог је Александар Стојиљковић одиграо +3. Били смо прави тим и на крају смо успели да освојимо прво место и тако скинемо Јужну Африку са трона која је у претходне две године побеђивала”, закључио је Филиповић.
Србија је на крају имала 168 поена из обе рунде, што је за поен више од Колумбије и четири поена више од представника Јужне Африке, двоструких узастопних победника овог турнира.