Русија нема намеру да подноси документа за учешће у зимском заседању ПССЕ

16-01-2019 06:42:52 | | / vostok.rs |


Русија нема намеру да подноси документа за учешће у зимском заседању Парламентарне скупштине Савета Европе, изјавио је за Спутњик шеф Комитета Савета Федерације за међународне односе Константин Косачов.


„Нећемо тражити пуномоћја“, рекао је Косачов.

Шеф Комитета Државне думе за међународне послове Леонид Слуцки нагласио је да нема разлога за повратак у ПС СЕ. Он је истакао да у том телу није усвојен амандман о укидању санкција којима се дозвољава одузимање пуномоћја националним делегацијама, као што је то био случај са руском делегацијом.

„А то је била нека врста прекретнице за промену нашег става“, рекао је шеф Комитета.

Раније је Државна дума препоручила да се не шаље делегација Русије за рад у Парламентарне скупштине савета Европе у 2019. години.

Данас ће Горњи дом Парламента размотрити саопштење о ситуацији у вези са учешћем Русије у раду Парламентарне скупштине Савета Европе.

Последњи састанак представника ПССЕ и Русије одржан је 20. септембра на маргинама Другог евроазијског женског форума, где је председница ПССЕ Лилијан Мори Паскје разговарала са председавајућом Савета Федерације Русије Валентином Матвијенко. Током разговора, Матвијенкова је изјавила да се руска страна спрема да изађе из Савета Европе. Председник Комитета Савета Федерације за међународне односе Константин Косачов рекао је да ће Москва донети одлуку о чланству у Савету Европе након октобарске седнице ПССЕ.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут