Налазите се на страници > Почетна > Блог > Мрежни рат против Срба

Мрежни рат против Срба

02-01-2019 09:08:54 | | / vostok.rs |


Главни циљ мрежног рата је освајање и поробљавање одређеног друштва, али не војним већ цивилним средствима - друштвеним мрежама успостављеним између друштвених субјеката, вез коришћења обичног, класичнмог оружја, а по могућностима и без било какве директне војне агресије. Ово је тема нове књиге "Мрежни рат против Србије" аутора Слободана Стојчевића у издању издавачке куће Авала пресс.

Мрежни рат су војни принципи у технике мрежно-центричног рата примењени на цивилни начин, цивилним средствима на цивилне објекте али и даље са војним циљевима, наводи аутор.

- Данас је већ практично потпуно свeједно која “политичка опција” или “политичка партија” ће добити изборе и преузети власт у Србији. Власт (владаоци) у Србији више нема реалну власт – без обзира ко је на власти. Реалне полуге моћи су у рукама странаца и мрежних оператера. А србским политичарима се само привремено делегира обављање одређених послова – наводи Стојичевић.

Он се осим методима мрежног рата и начину на који Американци стварају глобалну неолибералну мрежу, у својој књизи, бави се и конкретним примерима мрежних напада на Србију са акцентом на нападе на економију, медије, систем вредности у Србији и Српску православну цркву.