Лавров: Повлачењем војске из Сирије, Вашингтон пребацује одговорност на своје партнере

29-12-2018 11:04:27 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Повлачењем војске из Сирије, Вашингтон пребацује одговорност на своје партнере у коалицији за борбу против терористичке организације ДАЕШ, као и на савезнике на Блиском истоку, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.


Он је то изјавио уочи предстојећих преговора између Русије и Турске који су заказани данас у Москви. На њима бити речи управо о повлачењу САД из Сирије, али и о планираној војној операцији Турске источно од реке Еуфрат.

„Разговараћемо са турском страном о ситуацији која је настала након најаве Вашингтона да ће повући своје снаге из Сирије. Све ће то потом бити саопштено јавности“, рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије је додао и да се нада да ће Америка разјаснити каква то идеја стоји иза одлуке о повлачењу трупа из Сирије.

„Надамо се да ћемо добити објашњење какав је коначни циљ свих тих дејстава усмерених против терориста у Сирији, о којима је говорила америчка коалиција, будући да је основни циљ било успостављање територијалне целовитости Сирије“, закључио је Лавров.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут