Москва: Ако Лондон затвори редакцију РТ-а биће затворена и редакција Би-Би-Сија

29-12-2018 07:53:38 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


У случају да британске власти одлуче да затворе редакцију телевизије РТ у тој земљи, Москва ће предузети исте мере и против телевизије „Би-Би-Си“ у Русији, упозорио је амбасадор Русије у Великој Британији Александар Јаковенко.


„Огроман притисак се врши на телевизију РТ, која је све популарнија у Великој Британији. Огроман број људи прати тај програм желећи да види алтернативну тачку гледишта на политичка дешавања у свету“, објаснио је Јаковенко.

Према његовим речима, управо из тог разлога су британске власти и почеле са притисцима на телевизију РТ.

„Проблем је, међутим, што не могу тек тако да је затворе, пре свега јер им је јасно да у случају да то учине, Русија ће одговорити истом мером“, истакао је руски амбасадор.

Он је рекао и да би у јануару требало да буде покренут процес обнове дипломатских веза између Русије и Велике Британије.

То подразумева повратак дипломата који су били депортовани након инцидента са тровањем бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију, објаснио је Јаковенко.

„Можда неће бити враћене све дипломате, али свакако да ће најмање половина запослених бити враћена на своја радна места“, закључио је руски дипломата.