Како ријешити проблем гојазности

12-11-2015 10:57:43 | | / mojenovosti.com |

Наука је доказала да постоје шест врста гојазности, које су узроковане различитим факторима.

1. Гојазност од хране

Овај тип гојазности најзаступљенији је у свијету. Настаје усљед прекомјерног уноса хране и шећера. Како бисте је се ријешили редукујте исхрану и вјежбајте најмање 30 минута дневно.
2. Гојазност “нервозног стомака“
Овај тип гојазности узрокован је анксиозношћу, стресом и депресијом. Људи који га имају практикују чест унос слаткиша.
Најважније је да контролишете своју анксиозност физичким активностима које ће вас ослободити стреса.
3. Глутенска гојазност
Углавном присутна код жена у адолесценцији, менопаузи и са присутним хормонским дисбалансом. Веома је битно да избјегавате дуго сједење, пушење и алкохол, и да упражњавате вјежбе са теговима.4. Атерогенична метаболичка гојазност
Људи са стомаком често надувеним као балон, акумулирају све масти у овом дијелу тијела. Погођене су особе које конзумирају алкохол, пате, или имају проблема са дисањем.
5. Гојазност усљед венске циркулације
Ово је претежно генетски насљедна гојазност. Настаје и у току трудноће и особама којима су отекле ноге. Суштина рјешења јесу вјежбе попут трчања или пењања уз степенице.6. Гојазност од неактивности
Тип гојазности који погађа дијелове тијела који су у прошлости били веома активни, тј. рађене су вјежбе и тренинзи за њих.
Кључ за елиминисање ове врсте масти јесте не дозволити дуге периоде без јела, јер оно може убрзати метаболизам и брже их сагорети.