Акција »Колт«: Ухапшене двије особе, пронађен кокаин вриједности 40.000 КМ

11-11-2015 02:10:09 | | / mojenovosti.com |

САРАЈЕВО - По налогу Тужилаштва БиХ реализована је акција кодног назива "Колт" у којој су на подручју Бијељине лишене слободе двије особе осумњичене за организовано кријумчарење већих количина опојне дроге кокаин, на подручју БиХ и региона.

У оквиру акције остварена је значајна сарадња са полицијским и правосудним институцијама Републике Србије, гдје су такође проведени одређени претреси и истражне активности.

Службеници Тужилаштва БиХ, истражиоци и стручни сурадник, у оквиру припреме активности, боравили су на подручју Србије и активно судјеловали у лоцирању и откривању починилаца ових казнених дјела.
"У добро испланираној и оперативно проведеној акцији тужилаца, истражилаца и полиције на терену, на подручју БиХ, приликом симулиране примопредаје, лишен је слободе Медић Рајко, рођен 1965. године у Новом Травнику и Мареновић Драгослав, рођен 1955. године у Краљеву, Србија, а лишење слободе извршили су припадници МУП-а РС", саопштено је из Тужилаштва БиХ.
У овом предмету Тужилаштво БиХ провело је опсежну истрагу у сарадњи са МУП-ом РС, полицијским агенцијама у БиХ и партнерским агенцијама у сусједним земљама, са циљем откривања и процесуирања особа, које се баве кријумчарењем тешке опојне дроге кокаин, изузетно високе чистоће, на подручју региона.
Након проведене истраге и истражних радњи у БиХ и Србији, лишени су слободе осумњичени који су под истрагом због казненог дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојне дроге, наводе из Тужитлаштва БиХ.
"Приликом активности које су претходиле лишењу слободе и самог лишења, заплијењена је количина од око 400 грама опојне дроге кокаин, изузетно велике чистоће, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту прелази износ од 40.000 КМ, а на уличном нарко-тржишту и до три пута више", саопштено је из Тужилаштва БиХ.
На подручју Србије је у претресима пронађен и пиштољ са пригушивачем. Тужилаштво наводи да прикупљени докази указују да је наведени дио организоване мреже кријумчара ове опојне дроге, која кокаином снабдијева илегално нарко тржиште у Србији, БиХ, Мађарској и Румуњској, те да је у контактима са дилерским групама и појединцима који чине ову мрежу.