Малешевић: Приводи се крају изградња Студентског дома у Фочи

11-11-2015 12:47:15 | | / mojenovosti.com |

ФОЧА - У Фочи је при крају изградња студентског дома и новог сједишта Богословског факултета и ова два објекта за десетак дана биће потпуно припремљена за технички пријем, рекао је министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.

Малешевић је рекао да ће ускоро стићи и намјештај, али да постоји проблем са набавком опреме за кухиње у дому.

"Тендерска процедура за опремање намјештајем завршена је и чим буде потписан уговор почеће његова испорука. Међутим, имамо проблема са испоруком опреме за кухиње, морамо обновити тендер, и то ће сигурно успорити усељење у домове у Фочи и на Палама", рекао је Малешевић.
Он је додао да ће нова зграда Богословског факултета бити усељења почетком другог семестра ове академске године.
Министар просвјете и културе Републике Српске посјетио је јуче у Фочи градилишта студентског дома и новог сједишта Богословског факултета.
Градња студентског дома у Фочи, капацитета 350 мјеста, почела је 2010. године.За прву фазу градње дома и куповину бивше дирекције Дрвног комбината "Маглић" за потребе Богословског факултета Влада Републике Српске је 2008. године обезбиједила три милиона КМ.
Прва фаза радова је завршена прије двије године, када је објекат укровљен, али су радови тада стали.
Настављени су почетком ове године, када су Влади Српске и Универзитету у Источном Сарајеву одобрена средства из аустријског кредита.