Песков: Кијев затвара очи на испољавање неонацизма у Украјини

17-12-2018 07:28:44 | | Фото Facebook "Национального корпуса"/ vostok.rs |


Расколничка делатност у Украјини чврсто је помешана са политиком, што тешко да је допустиво према црквеним канонима, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.


„Видимо у Украјини ове процесе, конкретно, тамо је расколничка активности чврсто помешана са политиком, што тешко да је дозвољено према црквеним канонима. Али са друге стране, знамо да се расколници не придржавају црквених канона“, рекао је Песков новинарима.

Коментаришући ситуацију у Украјини, Песков је навео да Кијев затвара очи на испољавање неонацизма у Украјини, где неонацисти отворено изражавају своје ставове и глорификују нацисте.

„Одређене манифестације неонацизма у Украјини су очигледне и неспорне, на наше велико жаљење. С тим у вези сасвим је разумљива оваква процена поступања власти које се баве попуштањем и затварањем очију на појаву неонацизма у Украјини“, одговорио је Песков на питање у којој мери председник дели став министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, који је изјавио да украјински режим данас има све одлике неонацистичког.

Говорећи о томе шта се тачно подразумева под одликама неонацизма у Украјини, портпарол Кремља је објаснио: „То је и чињеница да нацисти апсолутно не крију своје ставове и јавно говоре о свом односу према неким догађајима, баве се глорификацијом нациста говорећи о својој посвећености идеологији ових нациста“.

„То су све врло добро познате манифестације, познате, заправо, целом свету. И то ни за кога није тајна“, додао је Песков.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут