Путин: Упоређивање Русије с терористима треба да оставимо на савести оних који то говоре

02-12-2018 12:08:50 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин осврнуо се на изјаве лондонских војних званичника, који су опасност од Русије упоредили с претњом коју представљају терористи.


„Мислим да такве изјаве и друга упоређивања у којима се Русија сврстава у исти ред с некаквим терористичким организацијама и тако даље, треба да оставимо на савести оних који то говоре и раде“, рекао је Путин.

Према његовим речима, Русија је вероватно земља број један када је реч о доприносу борби против тероризма.

„Такве изјаве су, по правилу, диктиране жељом да се својим бирачима, свом становништву, покаже чврст став овог или оног политичара, али све се то ради с рачуницом, пре свега, да се добију додатни поени унутар своје земље“, рекао је Путин.

Он је додао да очекује да ће Москва и Лондон, ипак, што је могуће пре успети да пронађу пут за позитиван развој билатералних односа.

„Велика Британија је за нас важан партнер, надамо се да ће некад, а то треба да се деси што је могуће пре, успети да превладамо те тешкоће које постоје у нашим односима и да успоставимо тренд добре сарадње у интересу како Велике Британије, тако и Руске Федерације“, рекао је Путин.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут
Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут