РТ: „Некоме рат, а некоме мајка рођена“ - то је разлог зашто Кијев није заинтересована за мирно решавање сукоба - Путин

01-12-2018 10:12:00 | | фото: © РИА Новости / Михаил Климентьев/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Руски председник Владимир Путин je окарактерисао украјинско руководство као "ратничком страном" која ће наставити да подстиче конфликте док год буду на власти, наводећи недавни инцидент у Керчском мореузу као пример.

"Када погледам овај најновији инцидент у Црном мору, све што се дешава у Донбасу - све указује да тренутно украјинско руководство није заинтересовано за решавање ове ситуације уопште, поготово на миран начин. То је ратничка страна и све док остану на власти, све такве трагедије, сав тај рат ће се наставити", рекао је Путин новинарима током медијске конференције након самита Г20 у Буенос Аиресу у Аргентини.


Кијевске власти жуде за ратом првенствено из два разлога - да истргну профит од њега и да окриве за све своје домаће неуспехе акције некаквог "агресора".

„У условима некаквих борбених дејстава, у условима провокација, с којима имамо посла, властима олигарха је увек лакше да наставе политику усмерену на пљачкање сопственог народа и своје државе. То је такав случај, који се и код нас и у Украјини описује у неколико речи: ’Некоме рат, а некоме мајка рођена‘.То је разлог зашто украјинска влада није заинтересована за мирно решавање сукоба ", рекао је Путин.

"Друго, увек можете користити рат да оправдате ваше пропусте у економији, социјалној политици. Увек можете окривити за те ствари агресора", додао је Путин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут