Путин: Санкције против Русије довеле до смањења 400 хиљада радних места у ЕУ

29-11-2018 09:00:22 | | / vostok.rs |


Санкције против Руске федерације довеле су до смањења 400 хиљада радних места у земљама Европске Уније због недостатка европских производа на руском тржишту, изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Верујем да је све политички мотивисано незаконито, са аспекта међународног права, правила СТО, рестриктивне мере су штетне за све, укључујући и оне који то чине. Постоје очигледне ствари које су објективне, потврђене статистичким подацима.Имали са земљама ЕУ, а која је наш највећи трговински и економски партнер, у једном тренутку трговински промет од 450 милијарди долара, а сада 236 милијарди долара. Постоји значајна разлика. Према Парламенту ЕУ, немогућност испорука европских производа на руско тржиште довела је до смањења од 400 хиљада радних места у предузећима земаља Европске Уније", рекао је Путин.

"Зар то није ударац за економију земаља ЕУ и за људе, на социјална питања? На крају крајева, то су породице, њихови приходи, деца. Овде се воде такве ствари", рекао је председник.

Председник је нагласио да такво понашање партнера свакако има негативан утицај на руску економију, али међутим, према његовим речима, постоје неке предности.

"Наравно, ово негативно утиче на нас, негативно утиче на руску економију, али након што се Русија очигледно у потпуности прилагодила оваквом понашању партнера, и то је постало очигледно свима, - предност за нас је у овом тренутку, Ако се таква макроекономска политика очува, са таквом стабилношћу, коју Русија данас демонстрира, могуће је радити са профитом", додао је председник.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут