Железњак: Порошенко намерно затрашује становништво „тоталним ратом“ са Русијом

28-11-2018 09:39:06 | | фото: © РИА Новости / Владимир Трефилов/ vostok.rs |


Изјаве председника Украјине Петрa Порошенкa о опасности од "тоталног рата" са Русијом су провокација, намерни чин застрашивања становништва земље и покушај да се увери Запад о непостојећим агресивним плановима Москве, изјавио је члан Комитета за међународне односе Државне думе Сергеј Железњак.

"Изјава Порошенка да је Украјини угрожена `тоталним ратом` са Русијом, није само провокација против наше земље, већ и намерни чин застрашивања сопственог становништва, као и покушај да убеди Запад увери у непостојеће агресивне планове Русије. очајнички покушај очувања њихове моћи, као и испуњавање другог западног русофобичког поретка ", рекао је Железњак.

Циљ Порошенкове планиране антируске кампање пуног обима је очајан покушај очувања његове моћи, као и да испуни још једну западну русофобичкну кампању", рекао је Железњак.

Политичар верује да је Кијев, кроз своје провокације и изрицање борбеног закона, "отворио Пандорину кутију".

"За све последице погоршања ситуације у Украјини, погроми, напади на руске држављане и дипломатске мисије ће бити првенствено одговорне кијевске власти, као и западни спонзори војне хунте Порошенка", нагласио је он.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут