Патрушев: Украјински морнари били монета за поткусуривање у политичкој игри Порошенка

27-11-2018 01:20:33 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев је, коментаришући провокацију украјинске морнарице за лист „Аргументи и факти“, истакао да су поступци Кијева постали стални извор претњи, а инцидент на мору био је још један ред на његовом списку злочина, преносе РИА Новости.


Патрушев сматра да је незаконити прелазак границе Русије од стране украјинских бродова најгрубље кршење међународног поморског права и планирана провокација.

Украјински морнари били су монета за поткусуривање у политичкој игри председника Порошенка и његових сарадника, који су спремни за свакакве злочине како би повећали сопствене шансе да остану на власти. „А оне су, како је познато, у садашњим условима мале“, рекао је Патрушев.

Патрушев сматра да провокација у Керчком мореузу сведочи о плановима председника Украјине Петра Порошенка да своју предизборну кампању изгради на распиривању имагинарних претњи.

„Провокацијом на граници, Порошенко је још једном потврдио да у недостатку јасног изборног програма намерава да гради своју предизборну кампању искључиво на распиривању имагинарних претњи“, истакао је Патрушев.

„Увођењем ратног стања са делимичним ограничавањем права и слобода њених грађана, могуће је и одлагање председничких избора под изговором заштите Украјине“, констатовао је Патрушев.

Секретар Савета безбедности Русије такође је коментарисао и корупцију у Украјини.

„У земљи је практично уништена производња, милиони Украјинаца присиљени су да раде у иностранству, а већина оних који су остали прима мизерну плату са вишемесечним кашњењима. Притом, бизнис близак кијевским властима све више је повезан са проневерама буџетских средстава, корупцијом, трговином оружјем и преварама“, објаснио је Патрушев.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут