Лавров: Земље које из солидарности подржавају било какве антируске кораке желе да се свиде САД-у

26-11-2018 08:09:38 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Земље које из солидарности подржавају било какве антируске кораке, пре свега размишљају о томе како да се свиде Сједињеним Америчким Државама и круговима који покушавају да торпедују конструктивне односе Москве и Вашингтона, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Они који, једноставно ради показивања савезничке, лажно схваћене солидарности, подржавају било какве антируске кораке, пре свега размишљају о томе како да се свиде Сједињеним Америчким Државама. Тачније, не толико САД, колико оним круговима који покушавају да разбију све конструктивне иницијативе у односима Москве и Вашингтона“, коментарисао је Лавров за телевизију „Русија 1“ изјаве Сједињених Америчких Држава који се залажу против гасовода „Северни ток 2“ и „Турски ток“ због наводне подршке интересима Украјине.


Раније је прес-служба Министарства спољних послова Украјине саопштила да су се украјински министар спољних послова Павел Климкин и амерички министар енергетике Рик Пери договорили да се убудуће заједничким напорима супротстављају реализацији пројекта „Северни ток 2“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут