Улична уметност у улици Џона Кенедија

23-11-2018 03:21:47 | | / vostok.rs |


Зид на НИС-овој бензинској станици „Џона Кенедија“ који гледа према стамбеним зградама, ових дана осликао је један од наших познатих уличних уметника Андреј Јосифовски ПИЈАНИСТА, чиме је овај простор оплемењен и учињен живописнијим.


Аутор мурала који је као један од победника Youth Heroes 2018 ангажован на изради овог уметничког дела, истиче да је уз оплемењивање простора у близини стамбених зграда, циљ била и промоција концепта уличне уметности.

– На површини од 150 квадратних метара сада доминира зелена боја, птице и биљке. Слика је својеврстан омаж једној од најпознатијих виолинисткиња на свету и на њој се преплићу ритам музике и флора и фауна. Моја прва сарадња са НИС-ом на плану уметничког рада, судећи по позитивним реакцијама станара околних зграда је успешна и захваљујем им се указаном поверењу, истакао је Јосифовски.



Ово је други по реду мурал који je НИС поклонио граду Београду. Први краси зид у Поп Лукиној улици.

На овај начин НИС ради на унапређењу сарадње са локалном заједницом, подстицању развоја савременог стваралаштва у визуелним уметностима, као и промоцији концепта уличне уметности и уметности у јавним просторима.