Путин: Оружане снаге од почетка године добиле 74 авиона и хеликоптера

20-11-2018 09:27:47 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Оружане снаге Русије су од почетка године добиле 74 авиона и хеликоптера, 80 беспилотних летелица, пет бродова, 250 тенкова и оклопних возила, саопштио је председник Русије Владимир Путин.


„Средином новембра је у оквиру задатака државног налога за одбрану, већ испоручено око 2.000 основних врста оружја и војне технике. Међу њима су 74 авиона и хеликоптера, 80 беспилотних летелица, четири пука лансерних противракетних система С-400, пет бродова, 250 тенкова и борбених оклопних возила“, саопштио је Путин на састанку посвећеном војној тематици.

Путин је додао да се стопа обнављања наоружања војске у земљи у целини обезбеђују.

„У целини су обезбеђене установљене стопе поновног наоружавања трупа за савремено оружје, при чему је посебна пажња, као и раније, посвећена развоју и постављању перспективних система који ће одређивати будућност наших оружаних снага у наредним годинама“, рекао је Путин.

Започињући састанак председник је истакао да су кључни оријентири радова на реализацији државне наруџбине за одбрану представљени у новом државном програму наоружавања.

„У складу са њим до 2021. године удео савременог оружја и технике у војсци и морнарици требало би да буде најмање 70 одсто. Такво велико обнављање опремљености трупа ће омогућити да се реши читав комплекс савремених и будућих задатака који стоје пред Оружаним снагама Русије и, пре свега, очувати стратешки паритет и поуздано заштитити Русију од спољних претњи“, прецизирао је руски председник.