Путин: Политички мотивисана ограничења у економији не могу заустави развој - то је немогуће

15-11-2018 10:27:08 | | Самит АСЕАН у Сингапуру, фото: © РИА Новости / Алексей Дружи |


Политички мотивисана ограничења у економији сметају и онима који их уводе, али то неће зауставити развој партнерства Русије са другим државама, изјавио је руски председник Владимир Путин на конференцији за новинаре на самиту АСЕАН-у у Сингапуру, преносе РИА Новости.

„Политички мотивисана ограничења у сфери економије ометају развој економије. И нама сметају, и сметају нашим партнерима, притоме и онима који уводе те санкције. Међутим, то не може да заустави развој, то је немогуће. Немогуће је зауставити технолошки развој, нити економски, стога ће се сарадња наставити. Већ сам рекао, већ имамо око 25% нашег трговинског промета са азијским земљама, што је значајан раст. Прошле године, раст је био 27% - то је око две милијарде долара, промет расте, односи се развијају у свим правцима “, рекао је Путин.

Руски председник је саопштио да организатори Економског форума у Давосу који уводе ограничења за учеснике штете само себи. То се неће одразити на ауторитет Русије.

Он је саопштио да је имао кратак састанак са председником САД Мајком Пенсом.

„Било је много састанака, практично са свим партнерима: са премијером јапана и данас са председником државног савета Кине и председником Кореје. Мало пре сам кратко разговарао са потпредседником САД. У целини, практично са свим учесницима", рекао еј Путин на крају посете Сингапуру.

Он сматра да су највећи проблеми у односима са САД судбина договора о офанзивном оружју и Договора о ликвидацији ракета средњег и малог домета. „Имаћемо о чему да разговарамо“ са Трампом на Г20 у Аргентини.