Шеремет: Планови Украјине за враћање Крима слични научнофантастичним причама

05-11-2018 08:23:35 | | фото: © РИА Новости / Алексей Мальгавко/ vostok.rs |


Сви планови Украјине за враћање Крима су слични научнофантастичним причама. Сасвим је нереално да се реализују било у садашњим условима или у будућности, изјавио је депутат Државне думе из кримске регије Михаил Шеремет.

Бивши депутат Врховне раде и бивши тужилац Свјатослав Пискун је рекао да ће за 3-4 године становници Крима пожелети да се врате у Украјину, наглашавајући да за такав развој догађаја Украјина треба да постигне високе економске показатеље. Пискун је такође предложио да Украјина иде пред Међународни суд у циљу надокнаде "штете" од Москве. Истовремено, Пискун није порекао да су сами становници желели присаједињење са Русијом. Према његовим речима, такође је неопходно схватити да се у блиској будућности полуострво неће вратити у Украјину.

"Видимо да се у Украјини појавило доста талентованих писаца научне фантастике. Истина је да су писци научне фантастике луди, јер разумна особа то не би имала на уму. Нереално је то реализовати у садашњим условима, па тако и у будућности", рекао је за РИА НовостиШеремет.

Према његовим речима, украјинске власти немају морално право да разговарају о компензацији за Крим.

"Више од 20 година боравка под јурисдикцијом Украјине, Крим и кримско становништво су експлоатисани. Није уложена ни копејка за инфраструктуру полуострва, која је била у жалосном стању. Све су извлачили, од минералних сировина, до људских и финансијских ресурса", додао је Шеремет.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут