Москва: Речи Болтона о пријатељству Москве и Јеременије су дрске

29-10-2018 01:16:25 | | фото: © Sputnik / Asatur Yesayants/ vostok.rs |


Министарство спољних послова Руске Федерације назвало је "дрским" изјаву саветника председника САД-а за националну безбедност Џона Болтона током посете Јеревану. Политичар је позвао Јерменију да напусти своје пријатељство са Москвом и купи америчко оружје.

Министарство је упоредило Болтонове речи са ранијим изјавама америчког амбасадора у Јеревану Ричарда Милса, у којима је дипломата говорио о дугорочно усмереној подршци Вашингтона одређеним групама у Јерменији. Он је такође обећао да ће Јерменији дати 26 милиона долара како би "ојачао цивилно друштво и медије".

"Чинило се да више није било дрско, не може се разликовати од директне интервенције у унутрашњим пословима. Испоставило се да то није тако", нагласио је Министарство иностраних послова.


Забележено је да је Болтон "затражио од Јерменије да напусти" историјски клише "у својим међународним односима", а да не прикрије да је то традиционално пријатељство са Русијом.

"Он је такође рекао да очекује од (вршиоца дужности премијера Јермена Николе Пашијана) након парламентарних избора у иницијативи земље на кораке у насељу Нагорно Карабах. одељење.