Москва: Саопштења америчких власти о новим санкцијама смешна и бесмислена

19-10-2018 11:14:59 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


У разговору за РТ, руски политичари су коментарисали изјаву специјалног представника САД за Украјину Курта Вокера о намери да ће САД уводити нове санкције Русији "сваких месец-два".



Према речима заменика председника Комитета
за међународне пословеСавета Федерације, Владимира Џабарова, таква саопштења америчких власти су смешна и бесмислена. Јачање санкционог притиска помаже Москви "да се брзо прилагоди у тешком свету, развије сопствену економију, пољопривреду и индустрију", рекао је сенатор.

"Мислим да се господин Волкер не мења. Надам се да ће нам свакодневно уводити санкције. То је смешно слушати, јер, чини ми се, не постоји област из економије и финансија где нису увели санкције", рекао је Цабаров.

Џабаров је нагласио да је Волкер "од самог почетка био за конфронтацију", те да не сматра да су становници република Донбаса "пуноправни грађани Украјине".

Политичар је такође скренуо пажњу на чињеницу да Русија није страна у унутрашњем украјинском сукобу.


"Постоје споразуми из Минскa, сви они који су тамо регистровани, имају своје улоге, а главна улога припада првенствено Порошенку и његовој администрацији. Нису предузели ни један корак, Кијев игнорише ове споразуме и неће да их испуни", објаснио је Џабаров.


Заузврат, члан Комитета за међународне послове Државне думе Антон Морозов назвао је јачање притиска санкцијама према Москви "безперспективном потезом".


"Ми смо самостална и самодовољна земља. Имамо прилику да постојимо и да се нормално развијамо чак и под овим незаконитим ограничењима. Русија се залаже за једнак дијалог и поштовање националних интереса", рекао је парламентарац.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут