Одбојкашице Србије прве у групи, следи полуфинале

16-10-2018 11:42:17 | | фото: japan2018.fivb.com/ vostok.rs |

Србија – Италија 3:1 (25:21, 25:19, 23:25 и 25:23). Одбојкашице Србије савладале су селекцију Италије са 3:1 у последњој утакмици Г групе и освојиле прво место у групи. Противник у полуфиналу Светског првенства нашим одбојкашицама знаће се после подневног меча у другој групи.


Обе репрезентације су већ обезбедиле пласман у полуфинале Светског првенства, па овај меч није имао већег резултатског значаја, али је одлучивао о томе ко ће заузети прво место у групи, а тиме и бољу позицију пред борбу за медаље.

Славље играчица Србије
Славље играчица Србије

Данашњом победом наше одбојкашице су нанеле први и једини пораз Италијанкама на овом шампионату и осигурале први позицију у групи Г.

Изабранице Зорана Терзића одиграле су још један врло добар меч, са одличном игром у нападу и још бољом у пољу.

Тако је меч отворен са 25:21 у првом сету и трасиран је пут ка новом тријумфу на СП. Други део игре српске играчице су добиле са 25:19, док су у трећем сету Италијанке узвратиле и смањиле предност.

Међутим, Тијана Бошковић и екипа су у четвртом сету издржале нападе ривала и у финишу ипак преломиле сет у своју корист, самим тим и меч за 3:1.

Пласман у полуфинале обезбедиле су још одбојкашице Холандије и Кине, које ће, такође у међусобном сусрету, од 12.20, одлучити која ће екипа са прве позиције у борбу за медаље.

Ривал Српкињама у борби за финале и сигурну медаљу биће поражени из дуела Кине и Холандије, односно другопласирани из Х групе.

Српске одбојкашице полуфинални меч играју у петак у Јокохами.

Милена Рашић у нападу
Милена Рашић у нападу

РТС