НАТО покушава да представи Русију као милитаристичку државу

15-10-2018 10:56:46 | | фото: © РИА Новости / Александр Натрускин/ vostok.rs |


НАТО саопштењима о демонстрацији спремности да штити Атлантик покушава да представи Русију као милитаристичку државу, изјавио је члан Комитета Државне думе Русије за међународне односе Антон Морозов.


„Атлантик може да буде спокојан. Нико му не прети“, навео је посланик и додао да су главни напори Русије усмерени на борбу против терориста на Блиском истоку, док САД повећавају своје присуство у Источној Европи.

Према његовим речима, Вашингтон покушава да представи Русију као милитаристичку државу која тежи да покори свет, иако у реалности Москва води потпуно другачију политику.

Главни командант Уједињених снага НАТО-а у Европи Кертис Скапароти раноје је изјавио да ће амерички носач авиона „Хари Труман“ учествовати у војним вежбама Алијансе у Норвешкој, како би показао Русији способност САД и њихових савезника да заштите Атлантик.

Према његовим речима, Русија је почела да модернизује своју армију, због чега су САД и НАТО дужни да одржавају своју војну форму, како би наставили да доминирају у борбеној способности.

Вежбе земаља НАТО-а у близини руских граница „Јединствени трозубац 2018“ биће одржане у Норвешкој од 25. октобра до 7. новембра. У маневрима ће учествовати 50.000 војника.