Захарова: Ускоро би на карти могао да се појави Њу Химки или „Новичок сити“

01-10-2018 09:40:45 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментарисала је информације медија о „ребрендингу“ британског Солсберија након случаја тровања бившег официра Главне обавештајне управе Русије (ГРУ), Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије.

„С обзиром да су се ова цурења појавила у ’Гардијану‘, зар се поново ради о стручњацима за промену имиџа британских градова - Главне управе за ребрендирање? Очигледно би ускоро на карти могао да се појави Њу Химки или ’Новичок сити‘. А како бисте променом слике помогли становницима Солсберија? Референдум за сада не треба предлагати - како је рекао Сергеј Лавров - занимамо се Каталонијом“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.




Раније је лист „Гардијан“ објавио да су се власти Солсберија обратиле тиму специјалиста за „ребрендинг“ са захтевом да им помогну у стварању нове слике о граду који се нашао у центру пажње света због случаја тровања Скрипаљевих. Очекује се да експерти покушају да створе нови имиџ града који ће променити слику потенцијалних туриста о Солсберију и превазићи пад прилива туриста.