Србија победом над Аргентином на корак од треће фазе такмичења

22-09-2018 06:38:05 | | / vostok.rs |

Србија – Аргентина 3:0 (25:18, 25:22, 25:22). Сигурном игром Србија је савладала Аргентину и приближила се пласману међу шест најбољих. У недељу од 19.40 дуел са Пољском, који ће одлучити победника групе.


Изабраници Владимира Грбића савладали су Аргентинце и приближили се пласману међу шест најбољих. Противник је највећи отпор пружио у трећем сету, када је испустио шест поена предности, тачније, наши одбојкаши су успели да направе преокрет и стигну до новог тријумфа на Светском првенству.


Одлично је деловала наша селекција у прва два сета. После почетне неизвесности наши су успевали да стекну предност, коју су чували до краја сета. Нешто убедљивије решили су први сет у своју корист када је противник освојио 18 поена, у другом сету Аргентинцима су припала 22 поена.

Аргентинци као да су се пробудили у трећем сету. Од самог старта су стекли предност и константно је повећавали све до 16:10, потом су стигли и до 19:14. Наши одбојкаши су тада почели да топе предност противника, направили фантастичан преокрет и повели са 21:20. Потом су мирно привели сет и меч крају.

Највише поена у нашој селекцији забележио је Дражен Лубурић – 14. Њега је пратио Марко Ивовић са 12. Урош Ковачевић и Срећко Лисинац забележили су по осам поена.

Наредни ривал наше екипе је селекција Пољске. Меч је на програму у недељу од 19.40.

РТС