У Кијеву ће ускоро саопштити и о „хиљадугодишњој“ историји ваздухопловства

15-09-2018 01:10:43 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


Руски сенатор Алексеј Пушков коментарисао је изјаву секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александра Турчинова о "хиљадугодишњој" историји украјинске морнарице.

Раније је Турчинов рекао да историја украјинских поморских снага броји више од хиљаду година.

"Украјинци су са изненађем научили од Турчинова, да је украјинска морнарица стара 1000 година, односно да датира из времена када Украјине није било ни на видику. Ускоро ће саопштити о историји украјинских ваздухопловних снага - такође хиљадугодишњој, и да датира још од древних летећих тепиха", саопштио је Пушков.

Ово није први пример да украјински званичници прекрајају древну историју. Председник Украјине Петро Порошенко оптужио је раније председника Русије Владимира Путина да је покушао да „преотме“ кнегињу Ану Јарославну и да је пренесе у руску историју. Председник Комисије Савета Федерације Русије за информациону политику Алексеј Пушков је тим поводом изјавио да је „отмица“ у случају кнегиње Јарославне немогућа, јер у 11. веку није ни било Украјине.

Порошенко је, такође, изјавио да први законик Кијевске Русије „Руска правда“ представља један од најдревнијих докумената правосуђа у Украјини и да нема никакве везе с Русијом.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут