РТ: Гвоздени марш - Путин извшрио смотру на паради током највећих војних маневара

13-09-2018 11:01:09 | | фото: © Alexei Nikolsky / Sputnik/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Председник Путин извшрио је спектакуларну смотру трупа, те је присуствовао војној паради на којој су учесвовале кинеске и монголске јединице. Авиони, тенкови, оклопна техника, пешадија и авијација продефилевовали су на полигону за обуку Цугол у Сибиру. Парада је била део маневара "Востоко 2018", највеће у модерној историји Русије. Слични маневри последњи пут су одржани 1981. године.Руски председник Владимир Путин стигао је у четвртак како би присуствовао главном делу маневара "Восток 2018" , у којима су руске, кинеске и монголске снаге увежбавале одбрамбене и офанзивне операције. На вежбама су били укључени бројни тенкови, тешка артиљерија, ракетни системи и борбени авиони, као и хиљаде војника и официра.

Председник Путин је такође отворио велику параду на полигону "Цугол", те похвалио припаднике војске због успешно изведених вежби. Поновио је, међутим, да приказ војне моћи није усмерен против било кога, јер Русија тражи "конструктивно партнерство".

Смотра трупа започела је лаким оклопним џиповима који су носили руске и кинеске заставе, а затим четири борбена авиона која су пролетела изнад подручја.


Следели су их десетине руских борбених оклопних возила
БМП-2, као и низ других борбених возила, укључујући и БТР-82, "Тигар" и "Тајфун".

As the parade came to a close, Putin awarded medals to Russian and Chinese officers who stood out during the drills.

"Восток 2018" су највећи маневри које је Русија одржала у последње четири деценије. На маневрима учествујуи трупе из Русије, Кине и Монголије које су развијале своје вештине у конвенционалном рату на истоку Русије. Руска морнарица је такође обучавала Јапанско море, Берингово море и Охотско море.

Вежба укључује око 300.000 руских војника, укључујући 6.000 ваздухопловних трупа, преко 1.000 авиона, хеликоптера и беспилотних летилица, око 36.000 тенкова и друге оклопне технике, коа и 80 борбених и помоћних бродова. Да би осигурала пуну транспарентност, руско министарство одбране позвало је 87 посматрача из 57 земаља да присуствују вежбама.