Петров и Боширов одговорили на сва питања о случају „Скрипаљ“

13-09-2018 10:38:16 | | / vostok.rs |


Главни уредник РТ-a Маргарита Симониан je саопштила да су Александар Петров и Руслан Боширов, а које је Лондон оптужио за тровање Скрипаља у Солсберију, одговорили на сва питања која се односе на њихову укључивање у "случају Скрипал".

Раније је саопштила да је интервјуисала Петрова и Боширова, за које Лондон сумња да су били укључени у инцидент у Салисберију.

"Не знам с ким сте провели ноћ, али ја сам провела са Петровим и Бошировим, без зезања." - написала је у свом Телеграм каналу.

У наредних неколико сати интервју ће се појавити на РТ-у. Симоњанова је додала да су Петров и Боширов сами дошли до ње, зовнувши је телефоном.

"Ја их нисам тражила, наши уредници су их тражили, као и сви осталих професионални медији. Петров и Боширов су ме позвали. Морам рећи, број мог мобилног телефона стварно знају сви, чак и курири који испоручују цвеће 8. марта", - појаснио је главни уредник РТ-а.

Дан раније, Владимир Путин је изјавио да руске власти знају идентитете оних које је Лондон оптужио. Он је додао и изразио наду да ће "они сами доћи, сви ће то рећи".

"Желим да апелујем на њих, нека дођу до неког медијиа. Ту нема ничега специјалног и не постоји злочин, уверавам вас" закључио је председник.