Прилепин оптужио Кијев за учешће у убиству Закхарченка

04-09-2018 06:56:40 | | фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Писац Захар Прилепин, бивши саветник председника Доњецке Народне Републике Алекандра Захарченка, изразио је мишљење да је убиство председника у интересу Кијева.

"Овде, у сваком случају, не може бити без Украјине, без Кијева, а интерес могу бити веома различити политички, финансијски, војни, а може бити у фокусу и других или трећих интереса. Међутим број људи који су у Украјини узели на зуб Тахарченка је огроман - од индивидуалних фанатика и њиховог "крвоплолића", који су претрпели поразе на бпојном пољу од њега, до политичара који су уверени да се тако може дестабилизовати ситуација у Донбасс, и до олигарха, који би хтели тамо да владају, као што је било раније", рекао је Прилепин.


Писац је изразио уверење да локални "криминални обрачун" не може бити изговор за убиство Захарченка, те да су све унутрашње економске противречности у Донбасу елиминисане већ почетком 2014. године.

Прилепин је одбацио гласине о учествовању Захарченка у криминалним круговима, називајући их "традиционалним кијевским лажима", које немају никакве везе са стварним догађајима.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут