Матвијенкова: Русија чини све што је могуће да заштити човечанство од тероризма

03-09-2018 11:15:46 | | фото: © Пресс-служба Совета Федерации РФ/ vostok.rs |


Светска заједница мора да изгради заједнички и интегрални систем мера за борбу против тероризма, супротстављајући му се јединственим међународним фронтом, саопштила је председник Савета Федерације Валентина Матвијенко, поводомДана солидарности борбе против тероризма, који се обележава у Русији.

"Размере ове појаве намећу потребу да транснационална светска заједница наметне најефикаснији одговор, изградњом заједничког и кохерентног система деловања", рекла је Матвијенкова.

Према њеним речима, терористичка дјела подразумевају и економске и политичке губитке, те да такође врше без преседана психолошки притисак на људе.


"Неопходно је схватити да деловањем, само као јединственог међународног антитерористичког фронта, изградњом конструктивног дијалога између политичара, верских лидера и представника цивилног друштва, активног учешћа медија и друштвених покрета, можемо осигурати коначну победу над овим глобалним злом", истакла је она.


Она је такође истакла да је у последњих неколико година, захваљујући консолидованим напорима држава, стопа криминала терористичке оријентације у сталном паду.

"Русија чини све што је могуће да заштити човечанство од ове катастрофе, да искорени идеологију терора као такве", закључила је Матвијенкова.


Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут