Шојгу: Обновољени стамбени објекти и инфраструктура у Сирији омогућавају повратак око милион избеглица

29-08-2018 12:13:26 | | фото: function.mil.ru/ vostok.rs |


Обновљени стамбени објекти и инфраструктура у Сирији омогућавају да се врати око милион избеглица, рекао је министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу на састанку са новинарима током радне посете трупама Централне војне области, уз напомену да је само у Јордану и Либану више од 1, 5 милиона избеглица.

"Од 2015. године, у време када су постепено почели да се ослобађају градови и насеља, вратило се кући више од милион људи. А сада, постоје све могућности за повратак још око милион избеглица", рекао је Шојгу, те још једном позвао светску заједницу да учествује у социјалној и економској реконструкцији Сиријске Арапске Републике.

Он је изразио је чуђење због понашања страних политичара у погледу повратка избеглица. Према његовим речима, ситуација у Сирији се свакодневно стабилизује, а да се све више услова постављају.


Према његовим речима, "да убедите руководства, ових или оних одређених структура у Европи, нико се не обазире".


"Ако видите у чему је проблем, учествујте у обнови. Ако мислите да они сада могу остати, онда морате испричати целу истину - не служите се лукавством и не измишљајте разлоге", рекао је Шојгу.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут