Рјабков: Председник размишља о различитим опцијама као одговор на санкције САД

27-08-2018 07:40:10 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Економски и војни ресор владе припремају одговор на нове санкције САД-а, рекао је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков.

"Да ли мислите да ми не можемо да се носимо са још једним или још пет таласа санкција. Да можемо. За то је потребно да се припремимо, а ми смо спремни", рекао је Рјабков у емисији програма "60 минута" на тв каналу "Русија 1".

Истовремено, дипломата је истакао да Русија никада није наишла на "тако непријатељског" партнера у САД-у, као што је актуелна администрација председника Доналда Трампа.

"Америчка страна је спремна да чује само оно за шта је она заинтересована по сопственим мотивима. Оно што не одговара њиховим идејама о томе где је истина, где је лаж, у великој мери о ономе што је добро и шта је зло, оно не желе да чују, заобилазе", рекао је заменик министра спољних послова.

Према његовим речима, то је постало велики проблем у данашњим међународним односима.

Ипак, Москва има различите начине да доведе руску визију проблема у САД, укључујући и међународне платформе и јавну дипломатију, рекао је Рјабков.

Поред тога, дипломата је нагласио да Москва неће оставити без реципрочног одговора на проширење америчке црне листе на којој су руски грађани.

Истовремено је истакао да није неопходно одговорити на економске санкције само у економској сфери.

Заменик министра спољних послова је нагласио да шеф државе размишља о различитим опцијама, те да ће благовремено донети неопходну одлуку.