Дани Републике Српске у Србији

27-08-2018 07:19:18 | | / vostok.rs |


Представништво Републике Српске у Србији и ове године организује манифестацију Дани Републике Српске у Србији у жељи да грађанима Србије представити културу, умјетност, науку, просвјету и привреду Републике Српске, наводи се у саопштењу Представништва Репубике Српске.


"Кроз све те области и са учесницима из свих крајева Републике Српске ова манифестација ће од 3. до 8. септембра имати у Србији 25 програма у 19 градова са 35 извођења.

Свечано отварање манифестације биће у Београду, у Комбанк дворани – Дому синдиката (улаз са Трга Николе Пашића) 3. септембра у 20,00 сати. Манифестацију ће, као и досадашњих пет, отворити предсједник Републике Српске господин Милорад Додик уз предходни благослов Његове Светости патријарха србског господина Иринеја. Очекујемо присуство највиших званичника Републике Српске и Србије, као и бројне званице, друге драге госте и пријатеље. У умјетничком дијелу програма у Комбанк дворани – Дому синдиката, по сценарију и у режији Драгана Елчића, учествоваће: Бора Дугић, Биљана Ђуровић, Небојша Дугалић, Дјечји хор Изворник - диригент Христијана Сандић, Хор Дечијег културног центра Београд - диригент Невена Ивановић, Хор АКУД „Иво Лола Рибар“ - диригент Милован Панчић, Плесна група Уна Сага Сербика и Драгољуб Ђуричић и његови бубњари.

У програмима овогодишње манифестације Дани Републике Српске у Србији широм Србије ће своју Српску представити научне, културне и умјетничке институције, професионална и аматерска позоришта и групе, као и културно-умјетничких друштава, клубови и удружења, а наступиће и самостални умјетници, клумци и књижевници.

У уторак 4. септембра имамаћемо програме у Београду, Вршцу, Зрењанину, Смедеревској Паланци, Ужицу и Суботици; у сриједу 5. септемра у Новом Саду, Сомбору, Врању, Инђији, Ужицу, Лозници, Крагујевцу, Аранђеловцу, Нишу и Београду; у четвртак 6. септемра у Београду, Суботици, Нишу, Аранђеловцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Лозници, Сечњу и Новом Саду; у петак 7. септембра у Суботици, Крушевцу, Тополи и Београду, а у суботу 8. септембра у Београду и у Суботици гдје ћемо свечано затварити нашу овогодишњу манифестацију."

Програм манифестацијеДани Републике Српске у Србијипо градовима можете видјети...ОВДЕ

Програм манифестацијеДани Републике Српске у Србијипо данима можете видјети...ОВДЕ