Рјабков: Москва упозорава Вашингтон и његове савезнике да не предузимају несмотрене кораке у Сирији

25-08-2018 08:14:55 | | фото: © Геннадий Хамельянин/ТАСС/ vostok.rs |


Запад тражи нови разлог за промену власти у Сирији, а Русија је спремна на све те сценарије и разоткриће је пред лицем јавности, изјавио је помоћник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

Коментаришући недавне наводе америчког специјалног саветника за националну безбедност Џона Болтона да је Вашингтон спреман да нанесе изузетно јак напад на Сирију у случају да Дамаск искористи хемијско оружје, Рјабков је рекао да је јасно да Америка тренутно уме да користи искључиво језик претњи.

„Москва упозорава Вашингтон и његове савезнике да не предузимају несмотрене кораке у Сирији“, нагласио је Рјабков.

Руски политичар је додао и да такви ултиматуми неће променити одлуку Москве да настави да пружа помоћ Дамаску када је реч о ликвидацији терориста у Сирији.


Претходно је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков саопштио да терористичка групација Хајат Тарир аш Шам припрема провокацију како би Дамаск оптужили због коришћења хемијског оружја против цивила у провинцији Идлибу.

Он је додао и да је с тим у вези у Персијски залив пристигао и амерички разарач „Саливанс“ наоружан са 56 крстарећих ракета, док је на авио-базу у Катару пребачен бомбардер Б-1Б, такође опремљен са 24 крстареће ракете.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут