Путин: Наши односи са Турском добијају све дубљи и садржајнији карактер

25-08-2018 07:43:52 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин истакао је да односи између Русије и Турске добијају све дубљи и значајнији карактер и да се остварује дубока сарадња у решавању сиријске кризе.


„Наши односи са Турском добијају све дубљи и садржајнији карактер. Не говорим о нашим редовним контактима и састанцима са председником, господином (председником Турске Тајипом) Ердоганом. Пре бих рекао да постоји дубља сарадња у области економске сарадње, у решавању одређених регионалних питања и решавању озбиљних питања, као што је криза у Сирији“, рекао је Путин на састанку са турским министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом и министром за националну одбрану Хулусијем Акаром.

С друге стране, министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу пренео је поздраве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, истакавши да га он очекује у Турској: постоји договор да се иде у рибљи ресторан.

„Ваш драги пријатељ, господин Ердоган, послао Вам је поздрав и најлепше жеље и чека Вас ускоро у Истанбулу. Имате договор да одете у рибљи ресторан“, рекао је Чавушоглу.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут