Морозов: Ако Трамп искаже јасно шта он сматра под сарадњом око Украјине и Сирије узећемо ту могућност у обзир

22-08-2018 10:20:22 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Русија је спремна да сарађује са САД. Међутим, амерички председник Доналд Трамп мора да прецизира о каквој конкретној сарадњи је реч, која је, према његовим речима, пресудна за укидање антируских санкција, изјавио је члан комитета за међународне односе Савета федерације Русије Олег Морозов.


„У политици није уобичајено размишљати у категоријама ’верујем – не верујем‘, већ реаговати. Ако амерички председник искаже јасно мишљење шта он сматра под сарадњом око Украјине и Сирије, узећемо ту могућност у обзир“, рекао је.

Морозов је нагласио и да овде није реч о санкцијама које, узгред буди речено, Русија сматра незаконитим - реч је о заједничким корацима, како би се решили конфликти на одређеним тачкама света где се пресецају и руски и амерички интереси.

Подсетимо, амерички председник Доналд Трамп је изјавио да је спреман да укине санкције Русији, ако власти те земље почну да сарађују са Вашингтоном.

Трамп је прецизирао да би Русија у том случају требало да предузме одговарајуће кораке по питању Украјине и Сирије, иако није прецизирао које.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут
Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут