Новак Ђоковић исписао нове странице тениске историје

20-08-2018 08:55:51 | | фото: tennisworldusa.org/ vostok.rs |

Новак Ђоковић савладао је Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4) у финалу турнира у Синсинатију, чиме је постао први тенисер у историји са освојеним свих девет турнира Мастерс 1000 серије.

Новак Ђоковић исписао је нове странице тениске историје, пошто је постао први у историји спорта који је освојио свих девет турнира Мастерс 1000 серије, победом над Швајцарцем Роџером Федерером, након сат времена и 25 минута тениса.

Након освајања турнира у Синсинатију, Новаку Ђоковићу су на победи и комплетирању свих мастерса честитали председник Србије Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Новак је сјајно одиграо турнир који је за њега био веома напоран, пошто је до финала сваки меч играо по три сета, а четврт и полуфинале је играо у истом дану.

У финалу против Федерера Новак је успео да прекине низ Федерера од четири године без изгубљеног сервис гема у Синсинатију.

У првом сету Новак је већ наговестио да Федерер неће имати нимало лак посао против србског тенисера, па је након три неискоришћене брејк лопте у првим гемовима, Ђоковић противнику одузео сет у седмом гему за вођство од 4:3, што је претходило освојеном сету након 38 минута игре.

Други сет ишао је другачијим током, пошто је Швајцарац рано дошао до брејка и вођства од 2:0.

Новак је успео да узврати брејк већ у наредном гему, а до другог брејка у сету, а трећег на мечу дошао је поново у седмом гему, поново је повео са 4:3, што је омогућило да се са 6:4 освоји други сет.

Новак је постаопрви играч у историји са тзв. "Златним мастерсом", пошто је освојио свих девет Мастерс турнира.