Лоондон: Нове санкције Русији шаљу јасан сигнал да њено провокативно понашање неће проћи без одговора

09-08-2018 12:45:54 | | фото: © РИА Новости / Алекс Макнотон/ vostok.rs |


Британске власти су поздравиле нови пакет санкција које су САД увеле против Русије због тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију, саопштила је канцеларија британског премијера.

"Велика Британија поздравља нове акције наших америчких савезника. Јака међународна реакција на употребу хемијског оружја у Салисберију шаље јасан сигнал Русији да њено провокативно, несмотрено понашање неће проћи без одговора", наводи се у саопштењу британске владе.

Огласила се и амбасада Русије у САД која је саопштила да Москва инсистира на транспарентној истрази о инциденту у Солсберију, као и да се утврде и казне кривци.

Нове америчке санкције Русији због наводне употребе хемијског оружја у британском Солсберију ступиће на снагу 22. августа, саопштио је претходно Стејт департмент САД.


Први пакет нових санкција САД, које су уведене поводом инцидента у Солсберију, подразумева потпуну забрану извоза електронских уређаја и опреме двојне намене у Русију.

Други пакет санкција, уколико Русија не буде гарантовала да неће користити хемијско оружје у будућности, могао би да укључи смањивање нивоа дипломатских односа, забрану летова у САД руској авио-компанији „Аерофлоту“ и готово потпуни прекид америчког извоза.