Косачов: Ставови многих америчких сенатора одавно већ нису у складу са реалношћу

03-08-2018 09:28:48 | | фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Оптужбе на рачун Русије да се меша у унутарпартијске изборе који ће у Америци бити одржани у новембру су лаж и инструмент политичке борбе, изјавио је руски сенатор Олег Морозов.


„То је већ позната ствар – било коју измишљену тему можете претворити у инструмент политичке борбе, у информативно оружје. Свака лаж која је више пута поновљена постаје вест, а након чега људи у те тврдње и поверују“, рекао је.

Према његовим речима, питање је само докле ће та „бомба“ имати ефекта – такве „бомбе више не могу да експлодирају“.

Шеф Комитета за међународне односе Савета федерације Русије Константин Косачов, оцениo је да су ове оптужбе само резултат унутарполитичке борбе у САД.

„Ставови многих америчких сенатора одавно већ нису у складу са реалношћу. Бићемо сведоци још много сличних примера када се оптужује Русија. Русија је талац унутарполитичке борбе унутар САД“, истакао је Косачов.

Претходно је директор америчке Националне обавештајне службе Ден Коутс изјавио да Русија и даље води обимну кампању са циљем да се умеша у предстојеће унутарпартијске изборе.

Он је, међутим, оценио и да овогодишњи покушаји Русије да се умеша у изборе нису толико агресивни као што је то био случај са председничким изборима 2016. године.