Уредник РТ-а прокоментарисала извештај британских парламентараца

30-07-2018 02:21:17 | | / vostok.rs |


Главни уредник МИА "Русија данас" и телевизијe РТ Маргарита Симоньан прокоментирала је извештај британских парламентараца, који су поново позвали на борбу против РТ-а и Спутњика.

„Британски посланици су открили страшну ствар: твитови РТ и Спутњика у 2016. години, који се критички односе према ЕУ, имали су већу публику него главне британске кампање за брегзит. Боже, то је мешање у унутарполитичке институције Британије, одлучили су парламентарци. И сада захтевају детаљну истрагу. Чини ми се седам пута у само овој години“, написала је Симоњанова на Телеграму.


Извештај је објавио Комитет за дигиталне технологије, културу, спорт и медије Велике Британије. Комитет је приметио „антиевропско расположење“ у делатности РТ и Спутњика, али није навео у чему се то тачно огледа.

РТ се у више наврата сусрео са ограничења у раду у Великој Британији. Тако је у јуну британска регулаторна агенција "Офком" покренула три нове истраге против телевизијског канала. У овом тренутку, укупан број таквих случајева против РТ-а у Великој Британији порастао је на десет. Према Симоњановој, Лондон "не може пронаћи ништа чему се надаа, али не губи наду."